Close

13/03/2022

Vaca marina

Vaca marina

És un petit cetaci de la família de les marsopes en estat crític de conservació. Els esforços realitzats per les autoritats locals per evitar la seva desaparició no han donat els resultats esperats fins ara i s’estima que només en queden 18 exemplars madurs amb vida en llibertat. Els intents de cria en captivitat han fracassat i les grans pesqueries del Golf de Califòrnia amenacen seriosament la supervivència d’aquest emblemàtic mamífer. El seu principal perill és la pesca il·legal de la totoaba (Totoaba macdonaldi), una mena de corbina de color blanc molt apreciada per la seva carn i les seves propietats medicinals, que està arrossegant la vaqueta marina a una extinció segura de manera accidental. Els experts consideren que la pesca indiscriminada de la totoaba acabarà finalment amb la vaqueta marina.

La vaqueta marina és un dels cetacis més petits a nivell mundial. Les femelles, amb relació a la longitud total, són més grans que els mascles. D’aquesta manera, les femelles mesuren 150 centímetres i els mascles en edat madura estan al voltant de 140 centímetres.

La vaqueta marina és un animal endèmic de la zona nord del Golf de Califòrnia. Allà viu en llagunes tèrboles i de poca profunditat, nedant poques vegades a més de 30 metres.

La vaqueta marina arriba a la maduresa sexual al voltant dels tres a sis anys. La reproducció és de caràcter estacional, comportant l’existència d’una alternança en els períodes de repòs i activitat reproductiva.

https://ca1.nsp-ie.org/vaquita-marina-5346

https://www.elagoradiario.com/desarrollo-sostenible/biodiversidad/los-10-animales-marinos-al-borde-de-la-extincion/

Imatge: wikipedia.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.