Close

13/03/2022

Balena grisa

Balena grisa

La balena grisa habita al nord del Pacífic i la seva principal amenaça són els sondejos marins a la recerca de gas i petroli a les aigües subàrtiques russes. Aquests grans cetacis viuen en àrees molt restringides i qualsevol canvi en les seves condicions de vida els pot col·locar a la corda fluixa de l’extinció. Les prospeccions petrolieres mitjançant sonars d’alta freqüència que s’han realitzat en els darrers anys han afectat de manera important les poblacions de balena grisa. S’estima que en aquests moments poden quedar uns 200 exemplars d’aquesta espècie marina.

La balena grisa pot arribar a assolir una longitud de fins a 15 metres, mentre que el seu pes pot arribar a ser de fins a 20 tones. Però gràcies al fet que viu a l’aigua, es pot desplaçar sense problemes al llarg de tot el globus terrestre.

La balena grisa destaca per tenir una pell de color gris amb taques blanques. També hem de destacar el seu ampli cap i sobretot la gran boca. Aquesta boca és tan gran que pràcticament divideix el cap en dos. També compta amb barbes que solen ser de fins a 50 cm de longitud, les quals ajuden a fer que l’alimentació sigui més senzilla.

Aquesta mena de balena es troba a l’oceà pacífic. Avui dia es coneixen dos grans grups. El grup principal el trobem a la zona del Pacífic oriental. Aquest gran grup podria comptar amb més de 20.000 balenes. En canvi, el grup occidental pot dir-se que està en perill d’extinció. Només compta amb uns 150 individus i està realment molt protegit per evitar-ne l’extinció total. Aquestes balenes solen viure entre la zona de Corea del sud i el mar d’Ojostk.

Aquesta balena s’alimenta principalment de krill. 

Aquesta mena de balena no arriba a la plenitud sexual fins als 8 o 9 anys. Aquest aparellament només es realitza a llocs determinats, és a dir, no es dona a qualsevol part de l’oceà, d’aquí que les migracions siguin molt àmplies. Per regla general els aparellaments se solen donar en llocs com la llacuna de Sant Ignasi, a la baixa Califòrnia, a la llacuna Ull de Llebre, de la badia de Sant Ignasi. Això sí, no es descarta que en alguns casos aparellament es pugui produir en plena migració.

La femella només és capaç de tenir una criatura cada dos anys. Quan la femella és fecundada, la gestació té una durada de 12 a 13 mesos.

https://www.anipedia.net/ballenas/ballena-gris/


Imatge: wikipedia.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.